ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ

H λύση KAMRA™

Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε πώς ο KAMRA™ απελευθερώνει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους από την απογοήτευση και τα μειονεκτήμτα των γυαλιών πρεσβυωπίας ή των φακών επαφής. Επικοινωνήστε με τους πιστοποιημένους γιατρούς στην Ελλάδα και προγραμματίστε την εξέτασή σας.

Τι είναι η πρεσβυωπία;

Εάν πλέον δυσκολεύεστε να διαβάσετε ένα μενού εστιατορίου ή να δείτε τα μηνύματα στο κινητό σας βρίσκεστε πλέον αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα της ζωής  – την πρεσβυωπία.

Γιατί η κοντινή μου όραση με δυσκολεύει;

πρεσβυωπία

Είναι μια κοινή ερώτηση και ταυτόχρονα ένα γεγονός της ζωής. Στην ηλικία των 40 και τον 50 αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η κοντινή όρασή γίνεται όλο και πιο θολή. Στην αρχή, κλείνουμε λίγο τα βλέφαρα ή ψάχνουμε για λίγο καλύτερο φωτισμό ή τεντώνουμε το χέρι ώστε να διακρίνουμε καλύτερα το κείμενο. Παλεύουμε να δούμε την οθόνη του υπολογιστή, να διαβάσουμε ένα μενού, να γράψουμε ένα μήνυμα στο κινητό και πολλές άλλες καθημερινές δραστηριότητες γίνονται απλά ¨αδύνατες”. Είναι τόσο απογοητευτικό. Αυτή είναι η πρεσβυωπία, η φυσική απώλεια της κοντινής όρασης που μας επηρεάζει όλους. Η λύση των κοντινών γυαλιών πρεσβυωπίας είανι αναπόφευκτη. Ή μήπως όχι;

Που οφείλεται η πρεσβυωπία;

πρεσβυωπία2πρεσβυωπία σε οθόνη

Στην ηλικία των 20 και των 30, ο φυσικός φακός του ματιού είναι ελαστικός και εύκαμπτος. Λειτουργεί σαν ένας φακός φωτογραφικής μηχανής που ρυθμίζεται αυτόματα για να εστιάσει την όρασή μας. Αυτό μας επιτρέπει να αλλάζουμε αυτόματα και γρήγορα το βλέμμα μας από κάτι κοντά σε κάτι πολύ μακριά. Με την πάροδο του χρόνου ο φυσικός φακός αρχίζει να σκληραίνει. Δεν μπορεί να αλλάζει εύκολα το σχήμα του για να εστιάσει τα αντικείμενα. Για να αντισταθμιστεί αυτό, καταλήγετε να μετακινείτε τα αντικείμενα πιο μακριά.

Η πρεσβυωπία συνεχίζει να προοδεύει με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, κάποιος που είναι 45 μπορεί να παρατηρήσει την αλλαγή μόνο όταν προσπαθήσει να διαβάσει μικροσκοπικές γραμματοσειρές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ωστόσο, κάποιος που είναι 50 μπορεί να χρειάζεται να χρησιμοποιεί γυαλιά πρεσβυωπίας πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Τι προσφέρει ο KAMRA™

Η ένθεση του KAMRA™ είναι μία διαδικασία που αποκαθειστά την κοντινή και την ενδιάμεση όραση και απαλλάσσει από την εξάρτηση των γυαλιών και των φακών επαφής για τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Διατηρεί μακροπρόθεσμη απόδοση και μας βοηθά να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε καθαρή όραση όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν αυξηθεί η πρεσβυωπία.

Τι είναι ο KAMRA™

Kamra ring

Ο KAMRA™ είναι ένας μικροσκοπικός δακτύλιος. Η συνολική του διάμετρος είναι μόλις 3,8 χιλιοστά και η διάμετρος του εσωτερικού ανοίγματος 1,6 χιλιοστά. Το κεντρικό άνοιγμα επιτρέπει στο φως να περάσει και να εστιάσει απευθείας στον αμφιβληστροειδή, αποκαθιστώντας έτσι την όραση. O KAMRA™ είναι φτιαγμένος από ένα ειδικό βιοσυμβατό υλικό που του επιτρέπει να μην αλληλεπιδρά με τον γύρο ιστό, ενώ φέρει 8400 μικροσκοπικές οπές στην επιφάνεια του οι οποίες επιτρέπουν στο οξυγόνο και στα θρεπτικά συστατικά να περνούν ανεμπόδιστα. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι αποτέλεσμα πολυετών μελετών και δοκιμών στα περισσότερα από 12 χρόνια εξέλιξης του KAMRA™

Πώς λειτουργεί ο KAMRA™

Η λειτουργία του KAMRA™ στηρίζεται στην “οπτική στενού διαφράγματος” – μπλοκάρει δηλαδή τις μη εστιασμένες ακτίνες του φωτός και επιτρέπει μόνο στις εστιασμένες ακτίνες να φτάσουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να σχηματίσουν ένα καθαρό είδωλο. Η ίδια αρχή βρίσκει εφαρμογή στο διάφραγμα της φωτογραφικής μηχανής. Όσο μικρότερο το διάφραγμα τόσο μεγαλύτερο το βάθος πεδίου της φωτογραφίας. Ομοίως και με την εικόνα που βλέπει ο οφθαλμός. Η τοποθέτηση του δακτυλίου KAMRA™ επιφέρει την αύξηση του βάθους πεδίου της εικόνας, με αποτέλεσμα να μπορούμε δούμε κοντά, ενδιάμεσα και μακριά.

Πώς τοποθετείται ο KAMRA™

Ο δακτύλιος KAMRA τοποθετείται στο ένα μάτι έτσι ώστε με τη συνεργασία των δύο ματιών η μακρινή όραση να παραμένει ανεπηρέαστη αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε να βλέπουμε και κοντά.

Στο παρελθόν ο δακτύλιος KAMRA™ τοποθετούνταν κάτω από κρημνό (flap) ανάλογο με αυτό της επέμβασης Lasik. Τα τελευταία όμως χρόνια κατόπιν μελετών, διαπιστώθηκε πως ο καλύτερος τρόπος είναι με τη δημιουργία – από ένα ειδικό laser (Femto Laser) – μιας τσέπης μικρών διαστάσεων στον κεραοτειδή, μέσα στην οποία τοποθετείται εύκολα ο δακτύλιος KAMRA™. H όλη διαδικασία είναι γρήγορη και ανώδυνη ενώ μπορεί να συνδυαστεί ταυτόχρονα ή σε δεύτερο χρόνο ή με επεμβάσεις laser μυωπίας, υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού, σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Η όλη διαδιακασία είναι πλήρως αναστρέψιμη εάν χρειαστεί, ενώ μπορεί με ευκολία να εφαρμοστεί ακόμη και σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέβμαση καταρράκτη και χρησιμοποιούν γυαλιά πρεσβυωπίας για διάβασμα.

Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά. Χρησιμοποιούμε ειδικές σταγόνες ώστε να μην υπάρχει κανένα ενόχλημα.


Video

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η όραση με KAMRA™?

Είναι μια ασφαλής αποδεδειγμένη λύση για τη βελτίωση της κοντινής όρασης. Το κλειδί στη διαδικασία είναι ο δακτύλιος KAMRA™ Μικρότερος από μισό χιλιοστό σε διάμετρο και λεπτότερος από το 1/10 μιάς τρίχας μοιάζει με δαχτυλίδι όπου το άνοιγμα στο κέντρο βοηθά να εστιάσει σωστά το φως στον αμφιβλιστροειδή καθιστώντας και πάλι ευδιάκριτα τα κοντινά και ενδιάμεσα αντοικείμενα.

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από την όραση με KAMRA™;

Η ένθεση του δακτυλίου KAMRA αποτελεί την ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας σε άτομα ηλικίας άνω τον 40 ετών που αναζητούν τον καταλληλότερο τρόπο αποκατάστασης της κοντινής και ενδιάμεσης όρασης τους, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών χωρίς εξάρτηση από τα γυαλιά τους ή φακούς επαφής.

Θα αλλάξει η μακρινή όραση μου μετά την ένθεση του KAMRA™;

Σε αντίθεση με μεθόδους όπως το Monovision ή τους πολυεστιακούς ενδοφακούς που μπορούν να περιορίσουν σημαντικά την μακρινή όραση, ο KAMRA έχει ελάχιστη επιρροή στην μακρινή όραση του οφθαλμού που τοποθετείται και καθόλου επιρροή στην διόφθαλμη μακρινή όραση.

Για πόσο καιρό διαρκεί;

Η όραση KAMRA είναι η μόνιμη λύση για την πρεσβυωπία. Με την προυπόθεση ότι τα μάτια μας δεν αλλάζουν, δράση του ενθέματος παραμενει αμετάβλητη.

Πώς τοποθετείται ο δακτύλιος KAMRA™ στο μάτι;

Ένα ειδικό laser (Femtosecond laser) δημιουργεί μία μικρή τσέπη στον κερατοειδή – τον διάφανο μπροστινό χιτώνα του ματιού. Ο δακτύλιος KAMRA™ τοποθετείται στην  μέσα στην τσέπη. Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά.

Πόσο σύντομα θα δω βελτίωση;

Η ανάκτηση της όρασης εξαρτάται από τον οργανισμό. Ενώ μερικοί ασθενείς διαπιστώνουν βελτίωση μέσα σε 24 ώρες, άλλοι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες.

Θα εξακολουθώ να χρειάζομαι γυαλιά πρεσβυωπίας;

Ο στόχος του KAMRAείναι να μειώσει την εξάρτηση μας από τα γυαλιά πρεσβυωπίας. Μπορεί όμως να τα χρειαζόμαστε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε μια παρατεταμένη εργασία ή σε κείμενα με πολύ μικρούς χαρακτήρες.

Θα χρειαστώ φαρμακευτική θεραπεία;

Μετά την διαδικασία ένθεσης του  KAMRA™ χρειάζεται να βάζουμε σταγόνες για ένα διάστημα μερικών εβδομάδων ή μηνών ανάλογα με τις ανάγκες του ματιού.

Τι άλλες εναλλακτικές έχω;

Monovision

Είναι ίσως η παλιότερη αλλά και η πιο εφαρμοσμένη μέθοδος αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας. Η σκέψη είναι απλή: ένα μικρό ποσό μυωπίας στον οφθαλμό που λιγότερο εμπιστεύεται ο εγκέφαλος (υπολειπόμενος οφθαλμός) δίνει την δυνατότητα της κοντινής όρασης . Εφαρμόσθηκε σαν σύστημα με φακούς επαφής , με ενδοφακούς μετά από επέμβαση καταρράκτη και τα τελευταία χρόνια με laser διόρθωση. Μετά από ένα διάστημα προσαρμογής ο εγκέφαλος του ασθενή συνδυάζει την κοντινή εικόνα από τον υπολειπόμενο οφθαλμό με την μακρινή από τον επικρατούντα οφθαλμό προσφέροντας μία ενιαία όραση σε όλες τις αποστάσεις.

Πολυεστιακοί ενδοφακοί

Οι σύγχρονες εξελίξεις στο σχεδιασμό και την κατασκευή των ενδοφακών μάς έδωσε τη δυνατότητα της αποκατάστασης μετά την επέμβαση καταρράκτη όχι μόνο της μακρινής αλλά και της κοντινής όρασης. Η συνεχής εξέλιξη στον τομέα αυτό με την εμφάνιση όλο και καλύτερων μοντέλων βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα όρασης που οι ενδοφακοί αυτοί παρέχουν.

endofakoi