Αποκτήσαμε νέο excimer laser!

Το Κέντρο Όρασης Ηπείρου πρωτοπορεί για άλλη μία φορά και εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα laser για τη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού: To MEL 90 του κατασκευαστικού οίκου ZEISS. Ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της σύγχρονης LASER διαθλαστικής χειρουργικής, το MEL 90 ενσωματώνει πρωτοποριακά στοιχεία ασφάλειας και ποιότητας.

Λίγα λόγια για την ZEISS

Oι φακοί φωτογραφικών μηχανών ZEISS αναγνωρίστηκαν ως οι υψηλότερης ποιότητας στον κόσμο μετά την εμφάνισή τους στη δεκαετία του 1800. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, οι οπτικοί φακοί ZEISS έγιναν η τεχνολογία που επέλεγαν οι κατασκευαστές λέιζερ διόρθωσης όρασης.

Η Carl Zeiss Meditec είναι πρωτοπόρος στη διαθλαστική χειρουργική για περισσότερα από 20 χρόνια.

Συνδυάζοντας τα καλύτερα οπτικά στοιχεία με την πιο προηγμένη τεχνολογία excimer laser, η Carl Zeiss Meditec διαθέτει το MEL 90.

“MEL” σημαίνει “Meditec Excimer Laser”.

Το λέιζερ MEL 90 ανεβάζει τη διόρθωση όρασης σε υψηλότερο επίπεδο. Αναμορφώνει τον ανθρώπινο κερατοειδή στο πιο φυσικό του σχήμα και προσφέρει υψηλής ποιότητας όραση με εξατομικευμένη θεραπεία. Οι μηχανικοί της Carl Zeiss δημιούργησαν αυτή την προηγμένη τεχνική διόρθωσης της όρασης χρησιμοποιώντας τεχνολογία wavefront (μετώπου κύματος). Αυτή η τεχνολογία λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τα απλά διαθλαστικά σφάλματα, αλλά αντιμετωπίζει και άλλες ανωμαλίες του ματιού, οι οποίες ίσως σας εμποδίζουν να έχετε μια ανώτερη ποιότητα όρασης. Η θεραπεία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς το MEL 90 είναι ένα από τα ταχύτερα excimer laser στον κόσμο.

Τι διαφοροποιεί την Carl Zeiss Meditec;

 • Οι αλγόριθμοι βελτιστοποίησης του MEL 90 ελαχιστοποιούν τις σφαιρικές εκτροπές που προκαλούν προβλήματα νυχτερινής όρασης
 • Το Mel 90 εξασφαλίζει ελάχιστο βάθος σμίλευσης και εγγυάται απαλή διόρθωση με εξαιρετική προβλεψιμότητα για ασθενείς με υψηλή ή πολύ χαμηλή αμετρωπία
 • Παράγει συχνότητα λέιζερ 500 Hz, επιτυγχάνωντας ταχύτητα εξάχνωσης 1 διοπτρίας σε 1,3 δευτερόλεπτα. Έτσι μειώνει τον ενεργό χρόνο θεραπείας, αυξάνοντας την άνεση για τον ασθενή.
 • Διαθέτει λέιζερ με τεχνολογία flying spot και διάμετρο δέσμης λέιζερ μόλις 0,7 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι ο κερατοειδής σχηματοποιείται με εξαιρετική ακρίβεια, με αποτέλεσμα μια λεία επιφάνεια.

Ικανοποίηση, άνεση και εμπιστοσύνη των ασθενών

Το excimer λέιζερ MEL 90 προσφέρει υψηλή απόδοση και φροντίζει την άνεση του ασθενούς. Μειώνει σημαντικά και με ασφάλεια το χρόνο θεραπείας, παρέχοντας οφέλη τόσο για τον χειρουργό όσο και για τον ασθενή.

 • Η μειωμένη έκθεση της ενδοστρωματικής επιφάνειας του κερατοειδούς ελαχιστοποιεί την αφυδάτωση και επιταχύνει την αναγέννηση του ιστού
 • Το πρότυπο στόχευσης του λέιζερ είναι θερμικά βελτιστοποιημένο ώστε να προστατεύει την ενδοστρωματική επιφάνεια από υψηλές θερμοκρασίες παρά την υψηλή ταχύτητα σμίλευσης
 • Δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ακριβούς, ασφαιρικής καμπυλότητας κερατοειδούς
 • Οι ασθενείς χρειάζεται να επικεντρωθούν στο φως εστίασης μόνο για λίγα δευτερόλεπτα

Οι ασθενείς χρειάζεται να επικεντρωθούν στο φως εστίασης μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.

Καλύτερο για το μάτι

Με τη μικρού μεγέθους δέσμη λέιζερ και το Gaussian προφίλ της, το MEL 90 προσφέρει ασυναγώνιστη ποιότητα στην σμίλευση του κερατοειδούς – με ακρίβεια, ομοιομορφία και προστατεύοντας τον περιβάλλοντα ιστό. Ακόμα και σε πολύπλοκες διαδικασίες σμίλευσης, η μεγάλη επικάλυψη των ζωνών λέιζερ προσφέρει πολύ ομαλές επιφάνειες.

Διαθέτει τον Ανεπτυγμένο Αλγόριθμο Εκτομής Triple Α. Ως ενιαίο προφίλ σμίλευσης για ένα ευρύ φάσμα σφαιροκυλινδρικών διορθώσεων, απλοποιεί τον προγραμματισμό της θεραπείας. Το Triple-A προσφέρει υψηλό βαθμό ακρίβειας και προβλεψιμότητας. Εκτός από την ευφυή ενεργειακή διόρθωση, περιλαμβάνει και ένα ασφαιρικά βελτιστοποιημένο σχεδιασμό που επικεντρώνεται επίσης στην ελαχιστοποίηση της αφαίρεσης ιστών. Εξασφαλίζει επίσης λεπτή διόρθωση με εξαιρετική προβλεψιμότητα σε υψηλή ή πολύ υψηλή αμετρωπία. Όλα συνδυασμένα σε έναν μόνο αλγόριθμο σμίλευσης: Triple-A.

Το Mel 90 προσφέρει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Είναι ένα από τα γρηγορότερα διαθέσιμα excimer laser. Η ταχύτητά του έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους θεραπείας, λιγότερη δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ταχύτερους χρόνους επούλωσης.
 • Η ενδοστρωματική επιφάνεια είναι ανοικτή μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό αποτρέπει την αφυδάτωση και επιταχύνει τη διαδικασία αναγέννησης.
 • Η θερμικά βελτιστοποιημένη κατανομή της πυροδότησης του λέιζερ προστατεύει την ενδοστρωματική επιφάνεια- παρά την υψηλή ταχύτητα σμίλευσης.
 • Το στρες των ασθενών μειώνεται, χρειάζεται μόνο να συγκεντρωθούν για λίγα δευτερόλεπτα στο φως εστίασης.
 • Η πολύ μικρή δέσμη 0,7 mm επιτρέπει υψηλής ποιότητας διόρθωση χωρίς να χάνει τα οφέλη της μικρής σμίλευσης.
 • Ο ενεργός αισθητήρας – tracker ματιών με εξαιρετικούς χρόνους ανάδρασης και με κάμερα που παρακολουθεί τόσο την κόρη όσο και τo limbus, παρέχει ακριβή στόχευση κατά τη διάρκεια της θεραπείας με λέιζερ.

Εξατομικευμένη θεραπεία. προσαρμοσμένη στην μοναδική όραση κάθε ασθενή.