Να προτιμήσω πολυεστιακό ενδοφακό για την εγχείρηση καταρράκτη;

Εάν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση καταρράκτη και θέλετε να είστε λιγότερο εξαρτημένοι από τα γυαλιά μετά την επέμβαση, ίσως θέλετε να σκεφτείτε τους πολυεστιακούς ενδοφακούς (IOL) για να επεκτείνετε το εύρος της καθαρής όρασής σας.

Τι είναι η τοπογραφία κερατοειδούς και γιατί είναι σημαντική;

Τι είναι η τοπογραφία κερατοειδούς και γιατί είναι σημαντική; Η τοπογραφία κερατοειδούς είναι ένα διαγνωστικό εργαλείο που δημιουργεί έναν χρωματικά κωδικοποιημένο, τρισδιάστατο χάρτη της επιφάνειας του κερατοειδούς – του εξωτερικού φακού του ματιού. Η εξέταση πραγματοποιείται με ένα όργανο που ονομάζεται τοπογράφος κερατοειδούς, το οποίο προβάλλει δακτυλίους φωτός στον κερατοειδή και στη συνέχεια αναλύει τις […]

Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ), είναι η αλλοίωση της ωχράς κηλίδας, δηλαδή της μικρής περιοχής στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς που είναι υπεύθυνη για την οξύτητα της όρασης. Η υγεία της ωχράς κηλίδας καθορίζει την ικανότητα μας να διαβάζουμε, να αναγνωρίζουμε πρόσωπα, να οδηγούμε, να παρακολουθούμε τηλεόραση, να χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή […]

7 περιπτώσεις για να επισκεφτείτε έναν οφθαλμίατρο το συντομότερο δυνατόν!

Οι ετήσιες εξετάσεις ματιών είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά μερικές φορές πρέπει να πάρετε το τηλέφωνο και να προγραμματίσετε επείγουσα επίσκεψη στον οφθαλμίατρο σας. Μερικές παθήσεις των ματιών μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιπλοκές και απώλεια όρασης. Ορισμένες διαγνώσεις όρασης εκτείνονται πέρα ​​από τα μάτια σας και περιλαμβάνουν συστηματική νόσο. Ποια είναι τα σημαντικότερα […]

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020

Ενίσχυση της επιχείρησης ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΑΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ που επλήγη από τον Covid-19 στην Ήπειρο.

Καταπόνηση ματιών λόγω υπολογιστή: 10 βήματα για ανακούφιση

Συμπτώματα του συνδρόμου όρασης υπολογιστών περιλαμβάνουν: κούραση και δυσφορία ματιών, ξηροφθαλμία, πονοκέφαλοι, θολή όραση, πόνος στον αυχένα και ώμους, συσπάσεις των ματιών και κόκκινα μάτια.Εδώ θα βρείτε 10 εύκολα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε το ρίσκο καταπόνησης των ματιών και άλλα κοινά συμπτώματα του συνδρόμου όρασης υπολογιστή.

Μέτρα προστασίας κατά την επίσκεψη σας στο χώρο μας

Η προστασία όλων μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στο Κέντρο Όρασης Ηπείρου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής κρίσης. Εφαρμόσαμε άμεσα κάθε σχετική οδηγία των αρμόδιων φορέων ώστε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της πανδημίας. Ειδικά τώρα που φαίνεται να κερδίζουμε στα σημεία, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή! Ακόμη και στα απλά, στα αυτονόητα. Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συνέπεια θα νικήσουμε!

Η σχέση του Κορονοϊού με τα μάτια: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Έχουμε ήδη διαβάσει για τον ίδιο τον κορονοϊό, τη νόσο που προκαλεί, τους τρόπους που μεταδίδεται. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι με τα μικρά σταγονίδια που εξαπλώνονται όταν ένα άτομο με COVID-19 βήχει, φτερνίζεται ή εκπνέει. Αν και πολλά χαρακτηριστικά του ιού και της νόσου είναι ακόμη άγνωστα, κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέα δεδομένα που βοηθούν να προστατευτούμε καλύτερα από τον κίνδυνο.

Οδηγός σύγκρισης για τους φακούς επαφής, τα γυαλιά και την χειρουργική επέμβαση laser.

Σε αυτό τον οδηγό, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης γυαλιών, φακών επαφής και χειρουργικής επέμβασης laser και θα τα συγκρίνουμε μεταξύ τους. Φυσικά, ορισμένα σημεία του οδηγού εξαρτώνται από την ειδική περίπτωση και ανάγκες, επομένως θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως γενικές κατευθυντήριες γραμμές, βασισμένες στην εμπειρία του μέσου ατόμου.